Kunststof of aluminium?

Kozijnen kopen

De keuze tussen aluminium – en kunststof kozijnen.

Het lijkt misschien maar een klein detail, maar kozijnen kunnen erg bepalend zijn voor de uitstraling van een huis of kantoorpand. Zowel het interieur en exterieur kan er totaal anders uit gaan zien door de keuze voor bepaalde kozijnen. Denk er daarom van tevoren altijd goed over na welke stijl u wilt voor uw pand en wat voor kozijnen daarbij passen. Natuurlijk staat RegioKozijn altijd klaar om u hierin te adviseren.

Kozijnen moeten natuurlijk de mooie kanten van een gebouw benadrukken, daarom is het belangrijk dat ze dezelfde stijl delen. Ook de kleur is hierin niet onbelangrijk. Denk er goed over na voordat u een keuze maakt. Nou komt er wel meer bij kijken dan alleen het uiterlijk. De functionaliteit moeten we ook zeker niet vergeten. En wat dacht u van de duurzaamheid? Het materiaal dat u kiest voor uw kozijnen kan grote invloed hebben op het verduurzamen van uw woning. Het vervangen van kozijnen is een hele klus, dus het is wel zo prettig om lang van het resultaat te kunnen genieten.

Hoe bepaalt u welke kozijnen het meest geschikt zijn?
Dat ligt er uiteraard aan wat u belangrijk vindt. Elke soort kozijn heeft zijn voor- en nadelen. Gaat u voor het soort kozijn dat er het meest modern uitziet, of wilt u kozijnen die zo goed mogelijk isoleren? Of kijkt u toch het eerst naar hoe lang een soort kozijn meegaat? Of hoe onderhoudsarm de kozijnen zijn? Dat zijn vragen die u kunnen helpen bij het kiezen voor een bepaalde soort kozijnen.

Wanneer zijn kunststof kozijnen de beste keuze?
Kunststof kozijnen kunnen alle weersomstandigheden trotseren, beter dan houten kozijnen. Ze gaan een stuk langer mee omdat ze beter tegen regen en sneeuw kunnen en omdat ze niet kunnen gaan rotten. Een gemiddeld kozijn van kunststof gaat zo’n 30 tot 50 jaar mee. Bij kunststof denkt men al snel dat het er ongezellig en kil uitziet, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de kleur en stijl waarvoor u kiest. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook kunststof kozijnen met een houtlook. Wanneer u weinig tijd heeft om uw kozijnen te onderhouden is dit geen probleem. Kunststof kozijnen zijn namelijk onderhoudsarm, u hoeft ze alleen af en toe schoon te maken en de scharnieren en sloten moeten om de tijd gesmeerd worden. Kunststof kozijnen zijn daarnaast de beste optie wanneer u uw woning wilt verduurzamen. Ze zorgen namelijk voor betere isolatie, waardoor uw stookkosten en gasverbruik omlaag gaan. Ook gaat het materiaal erg lang mee.

Wanneer kunt u beter kiezen voor aluminium kozijnen?
Aluminium kozijnen isoleren beter dan hout, maar net wat minder goed dan kunststof. Wat wel een groot voordeel is, is dat ze helemaal geen vocht opnemen, waardoor ze nooit zullen gaan roesten of rotten. Daarnaast zijn kozijnen van aluminium erg stevig. Het materiaal is niet vatbaar voor UV-straling. Ze kunnen dus ook niet vervormen door extreme warmte of kou. Een ander voordeel van aluminium is dat het erg onderhoudsarm is. Je hoeft het niet om de zoveel jaar te laten schilderen en het is eenvoudig schoon te houden. Je kunt de kozijnen gewoon meenemen wanneer je bezig bent met het zemen van de ramen!

Wij hopen dat deze informatie u verder kan helpen met de keuze tussen kunststof en aluminium. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor advies, mocht u er zelf echt niet uitkomen. Neem geheel vrijblijvend contact op!